Een aanpak
op maat

Voeding heeft invloed op slaap rondom de nachtdienst. Het verbeteren van het voedingspatroon en daarmee het slaappatroon zorgt niet alleen voor minder vermoeidheid. Het leidt ook tot het verhogen van inzetbaarheid en veiligheid van medewerkers.

Dit vraagt om een aanpak op maat. Een zorgmedewerker is immers geen piloot, trambestuurder of productiemedewerker. Alleen door het voorop stellen van herkenbaarheid en toepasbaarheid resulteren interventies in gezondere en vooral fittere medewerkers.

Onze werkwijze

1

inventarisatie
Inventarisatie

Een inventarisatie, opstellen van doelen en een nulmeting vormt het vertrekpunt van het programma.

2

Workshops
workshops

Workshop voor leidinggevenden zijn de start om draagvlak te creëren. 

Vervolgens worden workshops voor medewerkers ingezet over voeding en slaap in relatie tot bioritme.  Wat is de biologische klok? Wat kan ik het beste eten in de nacht? En wanneer? Welk effect heeft een nachtdienst op mijn gezondheid? Wat doet voeding op slaap? Allemaal vragen die tijdens workshops naar voren komen. 

3

Interventie
interventie

Het interventieprogramma helpt medewerkers bij het maken van de juiste keuzes door middel van het verkrijgen van kennis en innovatieve software. Hiermee kunnen zij niet alleen zien wanneer en wat zij het beste kunnen eten. Ook kunnen zij hun eigen vooruitgang volgen en worden er dagelijks adviezen en recepten gedeeld.

4

Effectmeting
effectmeting
Na afloop van de interventie wordt er concreet in kaart gebracht welke resultaten zijn behaald. Daarnaast volgt een adviesrapport waarin aanbevelingen voor toekomst worden gedeeld.

Contact

Heb je belangstelling en wil je weten wat 2424FIT voor jouw medewerkers kan betekenen? Neem dan contact met ons op!